Contactati-ne Contactati-ne
. RECOMANDA UNUI PRIETEN

. ABONARE NEWSLETTER
. IMAGINI DIN PROGRAM

PESTICIDE - GHIDUL BOLILOR

Albugo candida inapoi
Denumire populara: Albumeala Cruciferelor

Denumire stiintifica: Albugo candida
Culturile afectate de Albugo candida includ: ridichi, hrean, broccoli, varza, varza de Bruxelles si conopida. Scaderile de productie in cazul plantelor infectate cu aceasta boala sunt reduse. Impactul principal al bolii consta in calitatea redusa a recoltei, datorita aspectului necomercial determinat de agentul patogen.Plantele gazdă sunt atacate în toate fazele de vegetatie. Boala se poate manifesta pe toate organele supraterane.
Simptomele precoce ale bolii constau in aparitia pe fata superioara a frunzelor a unor pete galbui. In dreptul acestor pete, pe faţa inferioara, se formeaza sporulatia ciupercii, de culoare alba, care iniţial este acoperită de epiderma. Mai tarziu, epiderma se rupe si elibereaza zoospori de culoare alba. Frunzele infectate sever,  se ofilesc si mor. Pe tulpina, atacul se caracterizeaza printr-o crestere deformata (tulpina rasucita). De asemenea pe radacini pot aparea umflaturi.
Agentul patogen se transmite in cultura prin intermediul sporilor purtati de vant sau picaturile de apa. Infestarea plantelor sanatoase are loc numai in conditii de umiditate, produsa de ceata, roua sau ploaie. De la un an la altul prin spori care ierneaza in sol si in resturile vegetale ale plantelor infestate.
Masuri de prevenire si combatere
- strangeti si distrugeti resturile vegetale in toamna
- plantati soiuri rezistente la aceasta boala
- tratamente cu fungicide (pentru detalii consultati programul Pesticide)
Albumeala Cruciferelor - Albugo candida-0 Albumeala Cruciferelor - Albugo candida-1 Albumeala Cruciferelor - Albugo candida-2 Albumeala Cruciferelor - Albugo candida-3 Albumeala Cruciferelor - Albugo candida-4 Albumeala Cruciferelor - Albugo candida-5 Albumeala Cruciferelor - Albugo candida-6