Contactati-ne Contactati-ne
. RECOMANDA UNUI PRIETEN

. ABONARE NEWSLETTER
. IMAGINI DIN PROGRAM

PESTICIDE - GHIDUL DAUNATORILOR

Cerosipha gossipii / Cerosipha gossypii inapoi
Denumire populara: Paduchele verde al castravetilor

Denumire stiintifica: Cerosipha gossipii / Cerosipha gossypii
Daunator specific culturilor de cucurbitacee, formeaza colonii aglomerate pe frunze si dispersate pe flori. Ca efect, frunzele se strâng în glomerule puternic compactate, meristemele sunt lezate, plantele se opresc din crestere. În sere si solarii, atacul este însotit de secretii aderente la substrat, pe care, secundar, se dezvolta fumagina. Adult de 1,5 - 2 mm lungime, corp globulos verde-maroniu, acoperit de secretii pulverulente cenusii. Vector de viroze. Daunator dificil de combatut din cauza modului de habitat ascuns.
Paduchele verde al castravetilor (Cerisipha gossypii), in stare de larva si adulti, formeaza colonii aglomerate pe partea inferiora a frunzelor si dispersate pe flori.
Frunzele se gofreaza si se strang in glomerul, iar plantele stagneaza in crestere.
Insectele au pana la 1,5 mm lungime de culoare galbena pana la verde inchis.
Denumire ştiinţifică
Cerosipha gossipii
Descriere
Prezintă 8-10 generaţii pe an, nu iernează, migrând din câmp în seră şi invers.
Plante atacate şi mod de dăunare: specie polifagă, preferă însă cucurbitaceele (castraveţi, pepeni, dovlecei). Păduchele colonizează partea inferioară a frunzelor, atacând prin înţepare şi sugând sucul celular din ţesuturi. În urma atacului frunzele se deformează, se decolorează şi se usucă.
Prevenire
La răsad, efectuarea de tratamente foliare aplicate la semnalarea primelor colonii de afide pe plante, cu produse penetrante prin ţesuturile frunzelor.
Combatere
Se recomanda administrarea foliara de produse specifice (de consultat pentru detalii programul Pesticide). Tratamentul se va efectua la aparitia primilor daunatori în cultura.
Paduchele verde al castravetilor - Cerosipha gossipii-0 Paduchele verde al castravetilor - Cerosipha gossipii-1 Paduchele verde al castravetilor - Cerosipha gossipii-2 Paduchele verde al castravetilor - Cerosipha gossipii-3 Paduchele verde al castravetilor - Cerosipha gossipii-4 Paduchele verde al castravetilor - Cerosipha gossipii-5
Parteneri: Toner-shop